مهندسی ذهن چیست؟ مهندسی ذهن؛ آشنایی با کارکرد و ساختار ذهن هوشیار و ناهوشیار و بهرهبرداری بهینه از تواناییهای شگفتانگیز آنهاست. مهندسی ذهن، طراحی و مدیریت ذهن برای رسیدن به هدفهای معین است. مهندسی ذهن، نمایانگر یک قدرت عظیم و شگفتانگیز در ذهن است و آن قدرت، توانایی ذهن آدمی در تطبیق واقعیتها و جهان بیرونی با پروژهها و طرحهای ثبت شده در آن است.
اصل مهم مهندسی ذهن این است که واقعیت های بیرونی در تمامی جنبههایش انعکاس طرحهای ذهنی بشر است. به قول هگل: «ذهن واقعیت میشود». بنابراین خلاقیت در تصویرسازیهای ذهن به خلاقیت در مدیریت و برنامهریزی آموزشی و تولیدی منجر میشود. بدون کارآمدی و خلاقیت در مدیریت ذهن، نمیتوان انتظار نهادینه شدن مدیریت علمی در سازمانهای آموزشی و صنعتی و اداری را داشت.
محورهای اصلی مهندسی ذهن برای خلاقیت همه جانبه عبارتند از:
1) ارتباط با واقعیت های بیرونی
2) پذیرش و جذب پیام های گوناگون محیط درونی و بیرونی
3) پردازش اطلاعات و داده ها بر اساس مفید بودن و تناسب با نظامِ اطلاعاتی ذهن
4) گزینش دادهها و خلق تصویرهای ذهنی مطلوب
5) ارسال تصاویر به صورت فرمان به ناهوشیار برای اجرا در واقعیت
بنابراین مقولههایی چون ادراک و تفسیر پدیدهها و نیازها، ارزیابی خوب و بد یا درست و غلط و یا مفید و غیرمفید بودن آنها و گزینش و تصمیمگیری نهایی برعهدهی ذهن هوشیار است. اصل و قاعدهی مهم این است که هیچ تصویری بدون تصمیمگیری نهایی ذهن هوشیار وارد سیستم نخواهد شد و ذهن هوشیار با سه کلید (توجه، هیجان و تکرار) تصویرهای دلخواه را میآفریند. محرکها و پیامهایی که مورد توجه و گزینش ذهن هوشیار قرار نگیرند نمیتوانند کوچکترین تاثیری بر ساختار ذهن داشته باشند. نتیجهی این اصل این است که خروجیهای ذهن انسان مثل میزان خلاقیت، شادی و موفقیت و سلامتی و نوع ارتباط کاملا وابسته به ورودیهای آن یعنی پردازش اطلاعات و تصویرسازی ذهن هوشیار است. بنابراین، مهندسی ذهن یعنی مهارت تنظیم و آفرینش تصویرهای لازم برای رسیدن به محصولات مطلوب و مرغوب و مورد انتظار.
برای کسب اطلاعات بیشتر بروشور را دانلود نموده و یا از طریق شماره تلفن 22636128-021 با کارشناسان شرکت آرمان اندیشان ویرا در تماس باشید.